Συννεφιασμένη Κυριακή – Θανάσης Βέγγος

Posted on : June 16, 2015
Views : 17
Posted by : akouse
Category : 50's
Tags : Θανάσης Βέγγος, Δάφνη Σκούρα, Μιχάλης Νικολινάκος, Ρίκα Διαλυνά
  
Embed CodeIframeReport Video

27

Παραγωγή: Αρίων Φιλμ

Σκηνοθεσία: Γιώργου Ζερβουλάκου
Σενάριο: Νέστορα Μάτσα
Μουσική: Βασίλη Τσιτσάνη

Είδος: Μελόδραμα
Παραγωγής: 1959

 

 

 

Εναλλακτικός τίτλος της ταινίας “Για Το Ψωμί Και Τον Έρωτα”.

Ένας άνεργος ναυτικός, ο Στέλιος, τριγυρνάει δω και κει στο λιμάνι, μαζί με δύο άλλους συναδέλφους, τον Δημήτρη και τον Θανάση, κάνοντας ευκαιριακές δουλειές, μέχρι να έρθει το πολυπόθητο μπάρκο. Μια μέρα αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το κότερο ενός ανάπηρου πλούσιου, του Μάνου, κι εκεί ο Στέλιος γνωρίζεται με την κατά πολύ νεότερη γυναίκα του Μάνου, τη Χίλντα, που για χάρη της εγκαταλείπει σπίτι, γυναίκα και παιδί. Διχασμένος ανάμεσα σε σύζυγο και ερωμένη, ταλανίζεται ολοένα και περισσότερο. Κάποια στιγμή η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά της Χίλντας, με την οποία σχεδιάζει να φύγει στο εξωτερικό, αλλά η αγάπη της Άννας είναι τόσο δυνατή, ώστε η Χίλντα πείθεται να βγει από τη ζωή του. Ο Στέλιος ξαναγυρίζει στην οικογένειά του και η Χίλντα στον άνδρα της, τον οποίο όμως τώρα έχει προδώσει η καρδιά του.

Στην ταινία αυτή ακούγεται για πρώτη φορά το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη “Συννεφιασμένη Κυριακή”. Ο ίδιος ο Βασίλης Τσιτσάνης εμφανίζεται στην ταινία με την μεγάλη του τραγουδίστρια την Λάουρα.

Πρωταγωνιστούν η Δάφνη Σκούρα , ο Μιχάλης Νικολινάκος , η Ρίκα Διαλυνά , ο Θανάσης Βέγγος , ο Δήμος Σταρένιος , ο Ανέστης Βλάχος κ.α Η δραματική ιστορία ενός ναυτικού που ερωτεύεται την γυναίκα του πλούσιου αφεντικού του και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την οικογένειά του, για να φύγει μαζί της. – Στην ταινία αυτή του 1959 ακούγεται για πρώτη φορά το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη “Συννεφιασμένη Κυριακή”.

Ο ίδιος ο Βασίλης Τσιτσάνης εμφανίζεται στην ταινία με την μεγάλη του τραγουδίστρια την Λάουρα η οποία ερμηνεύει “Το κατάβι” και το Μ’έκανες σατράπισσα”.

Leave a Reply